Gastauteur: Josse de Voogd, onderzoeker geografie en stemgedrag

Er bestaan treffende spotprents waarin een kar met vierkante wielen wordt voortgetrokken terwijl een passant ronde wielen aanbiedt. “Nee dank u, we zijn te druk” is het antwoord van de zwoegende reizigers. Het beeld vat goed mijn omgang met verkiezingskaarten samen.

Lees meer

Webmapper introduceert Cartiqo: een nieuwe dienst waarin zij haar kennis en ervaring van de afgelopen tien jaar bundelt. Cartiqo combineert open data van onder meer het Kadaster, het Centraal Bureau voor de Statistiek en OpenStreetMap in een interactieve kaart van Nederland. Zo krijgt de gebruiker een volledig werkbaar en startklaar kaartproduct waarin diverse datasets gecombineerd zijn.

Lees meer

Op dinsdag 29 mei ontmoetten zo’n 30 mensen elkaar in Utrecht voor de bijeenkomst Open Source Maps Platform: Front-end Map Viewer. De bijeenkomst vond plaats in ons Geodatalab bij de Social Impact Factory in samenwerking met het Kadaster, Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK), Datapunt van de gemeente Amsterdam, Code for NL en OSGeoNL. Het doel van deze bijeenkomst was om enerzijds te onderzoeken of NL Maps als basis kan dienen voor de ontwikkeling van een gezamenlijke kaart-viewer voor Nederlandse overheden en anderzijds om hier een community rond te vormen.

Lees meer

De applicatie Gebouwhoogte van Nederland hebben we eerder deze maand een update gegeven. We hebben een scroll verhaal over de hoogste gebouwen van Nederland toegevoegd. Aan de hand van een aantal voorbeelden zoals de Maastoren en Delftse Poort in Rotterdam krijg je niet alleen informatie over de hoogste gebouwen, maar gaan we ook in op de geografische informatie achter deze applicatie.

Lees meer

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Stadstuin:

Kromme Nieuwegracht 3

3512 HC Utrecht

info@webmapper.net

06 456 08 910